Tekstforfatter af kreative kvalitetstekster

En tekstforfatter formidler den værdi, du sælger

Selvom det er tekst, vi leverer, ved vi godt, at det ikke er tekst, du køber, når du ringer til os og spørger efter en tekstforfatter. Og det er der selvfølgelig en meget god grund til! En tekst skal kunne mere end blot være indhold på en platform. Tekst skal sælge. Tekst skal konvertere. Tekst skal få din målgruppe til at lægge mærke til dig, interagere med dig og handle med dig. 

Derfor ved vi også, at vi skal mere end skrive dine tekster for dig – vi skal formidle den værdi, du tilbyder dine kunder.

Kontinuerlig markedsføring

Tekster, der gør en forskel for din forretning

En tekstforfatter er ikke bare en tekstforfatter. Tekst er ikke bare tekst. Ordene skal være de rigtige, de skal stå i den rigtige rækkefølge, og betydningen skal være præcis og velformuleret. En god tekstforfatter formidler dit budskab – en rigtig god tekstforfatter giver læseren følelsen, der understøtter dit budskab. Og en professionel tekstforfatter skaber yderligere troværdighed om din virksomheds identitet.

Du kan komme til os, hvad enten du ved præcis, hvad du skal bruge en tekstforfatter til, eller hvis det er lidt mere kompliceret end som så. Gode tekster om gode emner kan være svære at præcisere, og det har vi fuld forståelse for. Vi ved godt, hvor svært det kan være, og derfor er vi også altid klar til at tage en snak med dig om, hvad du har brug for.

Snak med en tekstforfatter

Vores services

Derfor skal du vælge Cortekst som din tekstforfatter

Kvalitetstekster

Hos Cortekst får du en tekstforfatter, som er uddannet til at skrive med en cand.mag. i dansk som faglig baggrund.

100 % tilfredshed

Din tekst er først færdig, når du er tilfreds. I vores øjne er den bedste tekstforfatter en, som formår at modtage feedback og omsætte det konstruktivt. Og det bestræber vi os altid på at leve op til.

Hurtig på tasterne

En tekstforfatter lever af at skrive. Det betyder, at vi har træningen og erfaringen i at skrive, og at vores fingre derfor er lynhurtige på et tastatur.

Sådan skriver vi dine tekster

Indledende dialog

Før vi kan opfylde vores job som tekstforfatter til fulde, skal vi lære dig bedre at kende, og derfor vil vi som det første spørge ind til fx:

  •    Hvad er dit behov for tekst?
  •    Hvad er din tone of voice?
  •    Hvem er din målgruppe og persona?
  •    Hvilken platform skal du bruge tekst til?
  •    Osv.

Det gør ikke noget, hvis du ikke har svarene på forhånd. Ofte hjælper vi med at finde frem til dem gennem en dialog med dig, hvor vi får sat ord på din virksomheds identitet og dine kunders persona.

Tekstforfatningen starter

Ud fra research, relevante informationer og eventuelt interview med nøglepersoner skriver vi teksten. Efterfølgende læser vi den igennem og giver den en redigering, så du får en gennemarbejdet tekst retur til feedback.

Følg en pressemeddelelse skabelon og åbn til mere

Tilpasning af teksten

Ud fra din feedback retter vi teksten til, indtil du er tilfreds. Er det første gang, vi arbejder sammen, skal der med al sandsynlig en gang eller to til, før tone of voice sidder lige i øjet. Jo flere tekster vi skriver for dig, desto færre redigeringer – fordi vi lærer dig bedre at kende.

Kvalitetssikring af teksten

Når teksten er godkendt, giver vi den altid en sidste omgang korrektur for at være helt sikre på, at vi ikke har overset en fejl eller rykket rundt på noget under en redigering. Det er din garanti for sproglig kvalitet.

Tekstens byggesten

I processen med tekstforfatning har vi fokus på alle de ting, der ligger bag teksten, som skal få teksten til at spille på alle tangenter. Samtidig trækker vi på vores faglighed og har øje for de sproglige detaljer i teksten. Det kan fx være sætningskonstruktionerne i teksten, som skal være med til at give den en mere rytmisk læseoplevelse. Rytme i teksten er også med til at fastholde læseren, fordi det giver et bedre flow. Det har desuden andre fordele. Fx er det også med til at give en større læsevenlighed og bedre læseforståelse. Der er dermed god grund til at arbejde med sætningskonstruktionerne, når vi er i skriveprocessen. Du kan læse meget mere om sætningskonstruktioner i denne blog

At læse korrektur er en svær disciplin
Få flere leads med et whitepaper

Hvad er tekstforfatning?

Når vi skriver teksten, er vi i skriveprocessen. Det er her, vi samler al den viden og alle de informationer, der sammen skal danne grundlag for din tekst, og sætter nye ord på. Ord, som passer til din virksomhed og din tone of voice. Det er også her, vi leger med ordene, og særligt når det drejer sig om korte tekster, payoffs eller overskrifter (som du desuden kan læse mere om her)

Selve skriveprocessen kan udforme sig på forskellige måder alt efter, hvilke tekster i hvilken genre vi skal skrive – tekstens genre har ligeledes indflydelse på, om det er en kort eller en lang tekst. Processen for at skrive en lang tekst er ofte meget anderledes end at skrive en kort. Simpelthen fordi der er mindre plads til at få sagt det rigtige og det vigtige, når du har en kort tekst. Derfor gælder det om at være ultra præcis og kortfattet.

I begge scenarier er det dog yderst relevant at arbejde med sproget, så det ikke bliver kedeligt. Teksten skal fange dine læseres opmærksomhed og få dem til at huske dig. Hvordan du undgår kedelige tekster, kan læse om her

Tekstredigering finpudser detaljerne

Teksten er aldrig færdig, når den lige er blevet skrevet. Først skal den redigeres. Det betyder, at tekstforfatteren læser teksten igennem igen og finpudser sætninger, ordvalg, overskrifter osv. Nogle gange er der måske afsnit, der skal byttes rundt. Måske skal noget slettes. Måske skal noget tilføjes. Det er i denne fase, den endelige tekst tager sin form – og først når redigeringen er færdig, giver det mening at læse korrektur på teksten. Det skyldes, at der kan snige sig utroligt mange fejl ind under en redigering, hvor både tekstforfatteren og en eventuel anden læser samt kunden flytter rundt på ord og sætninger.

Derfor er korrektur altid det allersidste, der skal til, før en tekst er helt færdig. Desuden giver det også god mening at give teksten endnu en korrektur, når den har været igennem opsætning på fx hjemmeside eller lige inden, den skal sendes til tryk.

I blogindlægget Kryds, bolle, skidt, pyt kan du læse mere om, hvorfor korrektur er så vigtig for din tekst.

Står du med spørgsmålet, hvad er en pressemeddelelse?

Online tekstforfatter, indholdsforfatter og content writer er alle sammen betegnelser for en tekstforfatter. Alle skriver tekster, der bliver brugt på forskellige platforme med forskellige formål, både som salgstekster, markedsføringstekster osv.

At være tekstforfatter lyder måske ret nemt? Især hvis du researcher lidt på ordet og finder ud af, at det faktisk bare betyder at skrive en tekst om et eller andet bestemt emne. Lidt ligesom en stil i folkeskolen. Der er ingen specifikke regler, der er ingen lærere, der sætter røde streger, og der sker heller ingenting, hvis du sætter et komma forkert eller skriver krem fræs i stedet for creme fraiche.

Men det er bestemt ikke rigtigt! Tekstforfatteren skal kunne arbejde strategisk med teksterne, så de både passer til målgruppen, virksomheden, mediet – samt mange flere faktorer, som er afgørende for tekstens kvalitet. Desuden er det sådan, at hvis du skriver en tekst, hvor stavefejl og grammatiske fejl er udbredt, så virker teksten ikke professionel, overbevisende og funktionel. Og det gælder, uanset om du skriver som online tekstforfatter, indholdsforfatter eller content writer

Derfor kan det være en god idé at hyre en professionel tekstforfatter, der kan hjælpe dig med dine tekster. Du kan læse om, hvad du kan bruge en tekstforfatter til her.

Umiddelbart tænker vi ikke over, hvor meget en tekst kan påvirke vores holdning om et bestemt emne. En tekst skal være korrekt både sprogligt og grammatisk, for at den er gennemsigtig, og forståelsen ikke går tabt. En god tekst gør dig ikke opmærksom på, at den påvirker din holdning. Den gør det bare.

Vi er alle blevet skolet i tekstarbejde og tekstforfatning på diverse uddannelsesinstitutioner helt fra barnsben, og tekst er repræsenteret i alt fra reklamer til skønlitteratur og faglitteratur. Derfor vil de fleste mennesker også opdage, hvis der er en stavefejl, og derved kan vi risikere at miste fokus og pointen i teksten. 

De værste former for stavefejl er dem, der får meningen af teksten til at fremstå anderledes, end tekstforfatteren havde intenderet. Desuden virker en nyhedsartikel ikke professionel og troværdig, hvis den er fuld af stavefejl. Vi er vant til at læse tekster, der er skrevet af professionelle skribenter, og derfor er det heller ikke særlig tit, vi støder på stavefejl – men når de er der, bider vi mærke i dem!

Hvis du læser en e-mail i din e-boks fra sygehuset eller lægen, som er fuld af stavefejl, tænker du med det samme: Er det praktikanten, der har fået lov til at skrive denne mail? Eller værre: Er det overhovedet en kompetent læge, der har skrevet denne mail? Professionaliteten skinner igennem i teksten, og hvis du vil tages seriøst, må du have teksten i orden, for det er det første, folk møder.

Læs fx vores blogindlæg for at blive klogere på, hvad en korrekturlæsning gør for dine tekster.

Vi bliver mødt af tekst alle vegne – ja, nærmest uanset hvor vi kigger hen. Om det så er vejskilte, informationer eller markedsføring, så er det altid sådan, at vi husker det, der skiller sig ud. Det er også derfor, at du kan køre igennem 10 forskellige små byer, men du husker kun navnet på den by, der havde det sjove navn. Eller den radioreklame, der havde en ny og anderledes ordvending.

Netop af den grund er kreativitet yderst vigtig, når det kommer til tekster, og en kreativ tekstforfatter forstår, hvordan det kan hjælpe teksten på vej til at blive den bedste version af sig selv. Det kræver ofte en erfaren tekstforfatter for at se, hvordan det kreative element spiller bedst sammen med det formål, teksten skal opfylde. Og en dygtig tekstforfatter forstår, at både formålet og tekstens kvalitet skal gå op i en højere enhed. Det får du med professionel tekstforfatning hos Cortekst. Vi vægter den tillid, der er mellem os og vores kunder – du kan læse om, hvorfor vi gør det, her 

Det er dog langt fra kun forretningsverdenen, der kan have gavn af god tekstforfatning. En anden stor branche, der arbejder med tekst, er selvfølgelig forlagsbranchen. De fleste store forlag har deres egne ansatte eller afdelinger, der beskæftiger sig med tekstforfatning. Forlags- og bogbranchen er nok den branche i verden, hvor tekst betyder allermest. Forlagene skal både markedsføre de bøger, de udgiver, men de skal også skrive om dem, analysere dem, skrive artikler om forfatterne og alt andet, der hører til.

En del forfattere vælger at udgive deres bøger selv, hvilket betyder, at deres tekst skal stå knivskarpt. Et manuskript er et kunstnerisk værk, hvor stavefejl og grammatik kan være en del af det kunstneriske udtryk, men det kan meget hurtigt ses, hvis dette ikke er tilfældet. Selvudgivende forfattere kan risikere, at deres bog ikke får den bedste forudsætning for succes, hvis sproget ikke er i orden. Desuden kræver en bog altid markedsføring på den ene eller anden måde. Med en god tekst, anmeldelse, artikel eller analyse af bogen og/eller forfatteren har bogen bedre muligheder på markedet.


Hvad kan vi som tekstforfattere gøre for dig?


Alt i alt kan god tekstforfatning gøre ekstremt meget for dig og din karriere. Hos Cortekst bestræber vi os på at skrive godt, professionelt og efter dine behov. Du kan komme til os, hvad enten du ved præcis, hvad du vil have, eller hvis det er lidt mere kompliceret end som så. Gode tekster om gode emner kan være svære at præcisere, og det har vi fuld forståelse for. Vi ved godt, hvor svært det kan være, og derfor vil vi også altid være klar til at have en snak med dig om, hvad du kunne tænke dig.

Vi skriver både tekster for erhvervslivet, store som små virksomheder, men vi skriver også for dig som privatperson, hvis du har brug for en god artikel om et eller andet specifikt. Derudover arbejder vi også med pjecer, hjemmesidetekster, SEO-tekster, nyhedsbreve osv.

Hos Cortekst ser vi tekstforfatning som et samarbejde med dig. Vi skriver bedst, når du er med i processen. Vi ser tekstforfatning som en meget vigtig opgave, og derfor sikrer vi os altid, at både teksten, det sproglige og det grammatiske er helt i orden. Du får tilknyttet én tekstforfatter, som arbejder sammen med dig om teksten. Derudover er vi altid flere, der læser teksten igennem for at sikre dens kvalitet.

Uanset om vi vil det eller ej, så betyder tekst rigtig meget i vores hverdag og vores professionelle liv. Teksten skal være korrekt, den skal være skarp, den skal være kreativ og vigtigst af alt – den skal sige præcis det, du mener!

Kontakt os gerne på mail eller telefon, hvis du kunne tænke dig at høre mere om tekstforfatning hos os. Vi glæder os til et samarbejde med dig!

Få hjælp til tekst i dag