Korrektur – få fejlfrie tekster

Har du brug for hjælp med korrekturen?

Professionel korrekturlæsning på alle dine tekster

Korrektur handler i bund og grund om at gøre teksten mere læsevenlig til målgruppen og få dig og din virksomhed til at fremstå professionel. Særligt fordi førstehåndsindtryk kommer fra dine tekster.

Når din læser ikke fatter en brik af, hvad du vil med din tekst, hjælper briller fra Louis Nielsen ikke. Din tekst er fyldt med fejl, du får ikke dine pointer frem, kunderne ser kun de manglende kommaer og de dårlige sætningskonstruktioner. Hvad gør du? Du sørger for en ordentlig omgang korrektur.

Cortekst tilbyder professionel og erfaren korrekturlæsning, så dine tekster er fejlfrie – fx på hjemmesiden, bloggen, webshoppen, i det trykte katalog, pressemeddelelsen eller LinkedIn-artiklen.

Vi sørger for, at dine tekster har:

Korrekturlæser sidder med korrektur

Fejlfrie tekster gør dig mere professionel

Vi kan faktisk ikke understrege nok, hvor vigtige fejlfrie tekster er for dig og din virksomhed. Tekster med slåfejl, stavefejl eller forkert tegnsætning kan gøre, at du bliver valgt fra, og at din potentielle kunde går til en konkurrent. Har du ikke selv kompetencerne til at læse korrektur på dine tekster, bør du prioritere professionelle korrekturlæsere – fx Cortekst. 

Vi har siden 2016 læst korrektur på et hav af tekster, e-bøger, bøger, brochurer, kataloger, hjemmesidetekster og endda også på undertekster til YouTube-videoer. Vi sørger altid for at få afstemt med dig, om der er vigtige fagudtryk, andre bestemte ord eller et bestemt sprog, som vi skal være opmærksomme på. 

Skal du bruge mere end bare at læse korrektur, tilbyder vi også redigering af tekster. Det kan du læse mere om her: Redaktør.

Derfor skal du vælge Cortekst som din korrekturlæser

Høj fleksibilitet

Står du med et akut behov for korrektur, er du altid velkommen til at give os et kald. Vi er meget fleksible og har oftest mulighed for at tage hasteopgaver ind med kort varsel.

Høj kvalitet

Vi er uddannet cand.mag i dansk fra SDU, og vi har siden 2016 skrevet tekster for mange forskellige brancher. Den høje kvalitet er sikret, fordi vi tager os tid til at lære dig og din virksomhed at kende, før vi går til tastaturet.

Eksperter i dansk sprog

I mere end 7 år har vi beskæftiget os med danske tekster. Vi har skrevet dem, redigeret dem og læst korrektur på dem. Cortekst er et tekstbureau, og vi gør kun det, vi er gode til.

Hvordan arbejder vi med korrektur?

Har du tekster, hvor korrekturen i første omgang er blevet sprunget over, så er de sikkert fyldt med fejl – men har du mon set det hele selv? Vi hjælper dig med at få det hele med, så teksten er skarp.

En indledende snak

Ethvert godt samarbejde starter med en god snak. Derfor vil vi altid gerne have en samtale med dig om, hvad det er, du har brug for.

Målgruppe, format, formål

Hvad skal din tekst bruges til, hvor skal den bruges, og hvem er den til? Det er vigtigt for os at vide, når vi giver os i kast med korrekturlæsningen, da vi også ser på opbygning og sætningskonstruktioner.

Tone of voice og fagbegreber

En tekst, der skal være fagspecifik, skal korrekturlæses på sine egne præmisser. Hvis der er bestemte fagudtryk, ordbrug eller andet, som er specielle for din forretning eller dit produkt, vil vi gerne vide det på forhånd.

Grundig korrektur

Som udgangspunkt læser vi altid teksten igennem flere gange. Er der mange fejl i en tekst, er det nødvendigt for selv en erfaren tekstforfatter at læse teksten igennem flere gange. På den måde sikrer vi, at der ikke er noget, vi overser.

Du kan se, hvad vi har rettet

Vi laver altid synlige rettelser i både Word og PDF, hvis du ønsker det. På den måde kan du gennemgå alle rettelser, og hvis der er noget, du er i tvivl om, tager vi en snak om det.

Skal vi læse korrektur på dine tekster?

Læs mere om korrekturlæsning

Korrekte kommaer, oprydning i stavefejl og slåfejl og generel korrekturlæsning er lige så vigtig som gode billeder eller lækkert layout. Korrektur sikrer dig, at din læser forstår. Det handler om damage control og forebyggelse. På skrift hjælper dårlige undskyldninger ingenting. Din tekst står trykt sort på hvidt (nogle gange i bogstavelig forstand), og det er dit ansvar, at den rammer plet uden yderligere forklaringer. Hvis selve tekstforfatningen virker uoverskuelig, kan du altid overveje, om du i stedet skal få skrevet dine tekster af en professionel tekstforfatter – læs fx om vores arbejde med tekster her.

 • Ansøgninger
 • Artikler
 • Bøger
 • Hjemmesider
 • Magasiner
 • Ph.d.-er
 • Pressemeddelelser
 • Trykt materiale

Har du andre platforme, du ønsker at få læst korrektur på, så ta’ kontakt til os

Som hovedregel arbejder vi med en pris fra 45 kr./side. Se vores priser her

Hvad hører med i en korrektur?

En korrektur indbefatter rettelser af grammatik, tegnsætning, stavefejl og ordstillinger. Hvis du har brug for mere teksthjælp end det, skal du stedet have en redigering. 

Hvad hører under en redigering?

I vores redigeringsarbejde retter vi efter tone of voice, målgruppe, sproget og stilen. Vi lytter altid efter, hvad du gerne vil have, vi er ekstra opmærksomme på.

Til redigeringsarbejdet kører vi timepris i stedet for sidepris, og vi tager 800 kr. i timen. 

Hvad får du ud af en korrektur?

Hos Cortekst dækker vores pris ikke kun vores rettelser, men også vores høje faglighed. Det kræver nemlig ekspertise at kunne finde og rette sproglige fejl og at kunne se, om en tekst fungerer indholdsmæssigt. Selv med en sproglig uddannelse i bagagen kræver det som regel flere års træning at blive en dygtig korrekturlæser, da man skal vide, hvad man skal kigge efter, og hvor man skal slå op henne.  

Det er derfor ikke kun antallet af rettelser, du betaler for, når du vælger os som din korrekturlæser, men også den ekspertise, som vi har oparbejdet gennem flere år som professionelle korrekturlæsere – og det er din garanti for, at vi leverer en høj kvalitet hver gang.  

I skønlitteratur har du rig mulighed for at lege med ord, sætninger og sproglige redskaber, der fremmer stemning og skaber dybde. Men din tekst skal være læsevenlig. Det bliver den ikke, hvis den sejler sprogligt og grammatisk. Det vil skade de kunstneriske valg, du har taget, og som faktisk fungerer. 

Har du brug for mere end bare at læse korrektur, tilbyder vi også at være redaktør på dit projekt. Du kan læse mere om vores redaktørservice her.

En laisser faire-holdning til alternative måder at bruge sproget på slår bare ikke an. Selvfølgelig kan du bruge et farverigt sprog, men du skal være opmærksom på din genre. Som forfatter til en fagbog eller faglige tekster skal du opretholde din autoritet. Det vil påvirke, hvor professionel du fremstår, hvis din tekst er fyldt med fejl.

Ja, i et vist omfang. Problemet er, at du ikke kan læse 100 % korrektur på din egen tekst af den simple grund, at du ved, hvad der står. Derfor læser dine øjne ikke ordene, kun meningen. Derfor bør du altid have en ekstern til at læse din tekst igennem for fejl – uanset hvor dygtig du selv er til at læse korrektur. Vi har en kvalitetssikringsproces: Altid to korrekturlæsere på én tekst.

Forfra, bagfra og en gang til. Er din tekst spækket med fejl, vil der være brug for flere runder med korrektur. Du kan sammenligne det med en hund, der fælder. Jo flere løse hår, jo flere gange skal du børste hunden. Er der fx mere end 20 rettelser pr. side, anbefaler vi en ekstra gang korrektur.

Når vi læser korrektur hos Cortekst, har vi ikke kun fokus på at finde og rette fejl. Det er selvfølgelig selve grundessensen i en korrekturlæsning, men en tekst er meget mere end bare grammatik og tegnsætning, og derfor kigger vi også på indholdet, når vi læser korrektur. Her kigger vi fx på, hvordan flowet er i teksten, om sætningerne hænger sammen, og om strukturen fungerer – kort sagt, om teksten fungerer indholdsmæssigt. Vi synes nemlig, at det giver det bedste resultat, hvis både sprog og indhold fungerer, og derfor kigger vi på begge dele, når vi arbejder med en tekst. 

Vores korrekturlæsere er uddannede inden for sprog og er certificerede i korrekturlæsning, og vi læser altid korrektur efter gældende retskrivningsregler. Det er Dansk Sprognævn, som står for at administrere retskrivningsreglerne, som kan findes i Retskrivningsordbogen. Hos Cortekst læser vi derfor altid korrektur med Retskrivningsordbogen i hånden. 

Hos Cortekst er vi ikke bange for at kalde os selv fortekstnørder”, da vi alle har en stor kærlighed for korrektur, kommunikation og kommaer. Det er derfor nok naturligt, at vi alle har en baggrund inden for sprog, litteratur og tekstskrivning. Vi kan derfor tilbyde stor faglighed inden for både tekstskrivning, korrektur og redigeringkort sagt så elsker vi at få tekster til at shine og sproget til at spille. Og vi får simpelthen grus i øjnene, hvis ikke kvaliteten er i top.  

Korrekturlæserens gamle kendinge

Synes du generelt korrektur er dødens pølse, så få en ekstern på opgaven. Pengene er godt givet ud, og du sikrer, at din bog går rent ind hos læseren. Og det er det, det hele handler om, ik?

Korrekturfejl kan oftest deles op i to kategorier: sjuskefejl og uvidenhed.

Sjuskefejl

Sjuskefejl er alle de fejl, der kommer, når du skriver derudad og ikke læser din tekst igennem bagefter. Det er slåfejl, dårlige sætningskonstruktioner, manglende tegnsætning og manglende ord. 

Slåfejl er fx

 • R eller T-endelser: ”er”, ”et”, ”der”, ”det”
  R og T sidder tæt på hinanden på tastaturet, og derfor rammer vi forkert.

Dårlige sætningskonstruktioner er fx

 • Lange sætninger med indskud eller en sætning, der starter med et spørgsmål og ender uden svar:

Manglende tegnsætning og manglende ord er fx

 • Manglende komma mellem helsætninger og ved ledsætninger, så sætningen får anden betydning eller bliver svær at læse. 
 • Manglende ord i sætningen:

”Det kan godt være, Jytte ikke ville give sig, men det blev hun nødt (til), når John så gerne (ville) til festen.”

Uvidenhed

Uvidenhed viser sig i fejl, der går igen i hele teksten. Det kan fx være ord, der er stavet forkert, talemåder, der ikke er rigtige, eller forkert tegnsætning.

Ord, der er stavet forkert, kan være

 • Selvskab i stedet for selskab
 • Holdte i stedet for holdt 
 • Kører i stedet for køre (nutids-r)

Fejl i talemåder kan være

 • Du er blevet hæklet af
 • Man kan ikke både blæse og have rent mel i posen
 • Med begge ben i næsen

Forkert tegnsætning kan være

 • Konsekvent brug af komma ved ”at” og ”og”
 • Overdreven og forkert brug af tegn som udråbstegn, kolon og tankestreg

Det er vigtigt at pointere, at der ikke er nogen skam i at lave fejl i sin tekst. Har du ikke selv kompetencer til at skrive grammatisk korrekt, kan du få hjælp. Og er du et sjuskehoved, kan du altid starte med at læse teksten igennem 🙂

FÅ LÆST KORREKTUR PÅ DINE TEKSTER