Tekstforfatter Odense

Mia Rasmussen

Mia Rasmussen

Tekstforfatter og administrerende direktør
Partner og medstifter af Cortekst.

Læsetid: 6 minutter

En del af lokalsamfundet - tekstforfatter odense

Hvordan sørger vi for at være en del af vores lokalsamfund i Odense? Og hvordan kan du blive bedre til at være en del af dit nærområde? I blogindlægget vil vi dele vores oplevelser med at være en del af noget større, samt hvorfor vi gerne vil se os selv som Odenses tekstforfattere. Og hvorfor er det vigtigt? Fordi det at være en del af et fællesskab giver energi, inspiration og motivation til at drive virksomhed med hjertet.

For os betyder det en hel del at være tekstforfattere i Odense. Vi kender vores nærmiljø og den kultur, som er en stor del af byen. Det er især en fordel, når vi arbejder med større projekter. De kan enten være tidsbestemt af arrangementer i Odense, som fx ’Litteraturen rykker ud’, eller kræve, at vi ofte mødes med vores kunder. Da Le Gance startede deres forretning, arbejdede vi tæt sammen med dem under hele opstarten. Vi skrev deres tekster og lagde en kommunikationsstrategi til deres online og offline kanaler. Her var det effektivt hurtigt at kunne tage forbi butikken for at se og tale om deres produkter.

EN DEL AF BYEN

Det er en fantastisk oplevelse at være en del af byen og bidrage med den viden og de evner, man har. Vi har især nydt vores projekt ’Bogens vej til læserne’, hvor vi har været ude på skoler i Odense Kommune. Vi har talt med elever fra 1. til 8. klasse om, hvordan bøger bliver til. Børnene gemmer på et væld af gode fortællinger, og det giver en varm følelse i kroppen, når de ivrigt arbejder videre på og taler om det, vi fortæller dem. Vi har givet børnene en oplevelse af, hvad det vil sige at lave bøger, og motivation til at læse mere og skrive deres egne fortællinger. Vi har fået et indblik i de skoler, der ligger i Odense, og som er en del af byen og dem, der bor her.

Mens ’Bogens vej til læserne’ var et projekt, vi selv startede op, var projektet ’Litteraturen rykker ud’ allerede etableret og igangsat af en gruppe forskere fra SDU sammen med OUH og TV2Fyn. Her var vi derfor ikke med fra start, men blev i stedet en del af det i den periode, det løb af stablen.

Deltag og vær en del af byens kultur

Hvordan finder du bedst ud af, hvad der rører sig i din by, og hvad der betyder noget for byens beboer? Ved at være en del af det, der foregår! Støt op om arrangementerne i byen, især dem, som berører din branche. 

Fordi vi arbejder med tekster og bøger – både for vores kunder i Cortekst, og fordi vi også driver Forlaget Forår i Odense, er det vigtigt for os at være med, når kulturelle arrangementer samler byen. Derfor var vi fx med for at støtte op om delkonkurrencen i Fynsmesterskabet i Poetry Slam, til Blomsterfestivalen og Mikrobogdag. Du behøver ikke altid være med som arrangør eller udstiller, nogle gange er det også givende at deltage som gæst, så du mærker stemningen og taler med dem, som fx udstiller. Du kan også bidrage til byens kultur ved at iscenesætte arrangementer eller events. Find ud af, hvad i din branche der kunne interessere nærområdet, og hvordan du kan sætte det i værk – hvad vil det betyde for dem, som har interessen for det? Det behøver ikke være noget stort, og det behøver ikke være noget, der interesserer mange. I vinters inviterede vi fx en af vores aktuelle forfattere til at komme og læse op til et litterært arrangement i byen, som var arrangeret af det litterære tidsskrift Modspor.

Glæden ved et netværk

Et godt netværk giver en følelse af at være en del af et fællesskab. Det er guld værd i en travl hverdag, hvor du som selvstændig hurtigt kan komme til at føle dig alene.

Det er klart positivt at være en del af ens lokale område, og udover at kende Odenses historie og kultur er der også en værdi i at kende byens andre erhvervsdrivende. Derfor er Marie og jeg en del af flere erhvervsnetværk i Odense – bl.a. WIN, som er Arbejdernes Landsbanks netværk. Der er både god sparring at hente, men også meget inspiration til at udvikle sig og holde sig på dupperne. Når vi er til et netværksmøde, får vi både talt med rigtig mange andre, der også driver forretning i Odense, og som også interesserer sig for udviklingen i byen. Derudover er der oftest også en oplægsholder, som med sin viden giver os nye værktøjer at arbejde videre med.

RELATIONER I LOKALOMRÅDET

Netværket kan selvfølgelig også være en rigtig god vej til at få nye kunder og opgaver i hus. Vi ved alle sammen, at den bedste måde at få kunder på er at blive henvist af nogle andre. Vi elsker den slags leads og kunder, fordi de allerede ved, hvad vi kan, og hvad vi har lavet for andre. Tilliden er der allerede. I Odense er erhvervslivet blomstrende, og der er et hav af netværksarrangementer. Vi deltager ofte i dem, der giver mening for os, og vi kan se, at det virker. Ikke nødvendigvis i forbindelse med direkte salg, men bare det, at vi har gode relationer i vores lokalområde, gør, at vi føler os bedre tilpas med vores egen forretning og i eget miljø.

Tekstforfatter i Odense - og resten af landet

Er det nødvendigt, at din tekstforfatter arbejder i dit nærområde? Bestemt ikke! Men der kan være fordele ved at arbejde fysisk tæt sammen med sin tekstforfatter – og når mennesker mødes, opstår der en forbindelse, som ikke findes over en Skype-forbindelse eller FaceTime.

Som tekstforfatter er hele landet din legeplads – ja, du kan endda sidde på den anden side af kloden og skrive tekster for et dansk firma. Så længe du har internetforbindelse, kan du arbejde overalt. De kunder, vi har i andre byer end Odense, tager vi gerne på besøg hos, når det giver mening. Fx tog Marie og jeg en tur til København lige før sommerferien, hvor vi var forbi tre forskellige kunder. To af besøgene var reelle møder, hvor vi skulle tale forretning og fremtidig strategi for tekstarbejde, mens det sidste og tredje var hos en samarbejdspartner. Især hvis det er projekter, som ikke blot er små enkeltstående opgaver, er det en fordel at mødes. 

10 tips til dig, der gerne vil være en del af din virksomheds lokalsamfund

  1. Find igangværende projekter, som du kan bidrage til
  2. Skab dine egne projekter, som du kan inddrage fx skoler eller andre dele af byen i
  3. Deltag i byens arrangementer – både erhvervsrelaterede og andre
  4. Vær en del af byens kultur
  5. Bliv en del af et eller flere erhvervsnetværk i byen
  6. Træk på dit netværk i byen – både når du har brug for en hånd til egne projekter og til kundeprojekter, for husk: hvad du giver, kommer igen

Fordi vi er en del af vores by, er vi også stolte over mærkatet: tekstforfatter Odense!

Skriv en kommentar