MARTIN MOGENSEN

”Samarbejdet med Cortekst har været over al forventning. Fagligheden har været i top, og det objektive syn på indholdet og de små detaljer har gjort en verden til forskel.”

– Martin Mogensen, forfatter til ”Stærk i stormen”

Martin Mogensen fik et sæt ekstra øjne til finpudsning af sin selvbiografi

Martin Mogensen har i flere år gået med ønsket om at skrive sin selvbiografi. Og da han efter to års skriverier endelig var færdig, havde han brug for et par uvildige øjne, der kunne hjælpe ham med at finpudse teksten. Martin tog derfor kontakt til flere mulige samarbejdspartnere med henblik på at finde en, der kunne hjælpe ham med opgaven. Han endte med at indgå et samarbejde med Cortekst, da han her fik en klar tilbagemelding om, hvad der var behov for at rette til og arbejde med, for at han endte med den selvbiografi, han havde i tankerne.

En person med solbriller og læderjakke i kørestol

Høj faglighed og en objektiv tilgang sikrede et godt forløb

For Martin Mogensen var det vigtigt at få et par ekstra øjne med på hans projekt, og derfor søgte han en samarbejdspartner, der på objektiv vis kunne hjælpe ham med at finpudse manuskriptet.

Samarbejdet med Cortekst har været over al forventning, fagligheden har været i top, og det objektive syn på indholdet og de små detaljer har gjort en verden til forskel. Som forfatter kan man stirre sig blind på eget manuskript, men her blev hvert ord og linje gennemgået yderst dedikeret,” fortæller han.

Konstruktiv kritik lagde grundstenene for en smidig og lærerig proces

Da selvbiografien skulle være klar til julesalget, var det nødvendigt, at processen blev kørt stramt og uden forsinkelser, da planen ellers ville skride. Men det var stadig vigtigt for Martin, at arbejdet blev gjort ordentligt og professionelt uden at gå ned på kvaliteten.

”Kommunikationen har været professionel og helt uformel, idet vi i fællesskab har fundet den rette formel og tilretning uden at gå på kompromis med projektet,” fortæller Martin og tilføjer, at det også har været en enormt lærerig proces at få redigeret sit manuskript af en fagperson. Det indebar naturligt mange rettelser og kommentarer, der skulle arbejdes med, og den proces, forklarer Martin, har været givende, idet han føler, at alle udfordringer er blevet imødeset og løst.

”Der har været en del efterarbejde som forfatter, hvilket selvfølgelig kun er forventeligt, når man får teksten arbejdet igennem af en professionel,” uddyber Martin Mogensen.

En person med solbriller og læderjakke på afsats ved siden af kørestol
En person med solbriller og læderjakke kigger direkte ind i kameraet

Dedikation sikrede et færdigt manuskript

Det var først og fremmest vigtigt for Martin, at der blev set objektivt og neutralt på hans tekst, så han kunne få en fornemmelse af, hvad der skulle arbejdes med.

”Mange skriver bøger, der ikke fænger eller ikke har et indhold, der er stærkt nok. Under indledningen til samarbejdet meldte Cortekst klart ud i forhold til, hvor og hvad der skulle justeres,” fortæller Martin og tilføjer, at han blev mødt med en meget høj dedikation fra Corteksts side i samarbejdet, og det bidrog til en god oplevelse for begge parter.

”Selv mindre ting blev ændret, blot fordi Cortekst syntes, der kunne findes en endnu bedre formulering, inden manuskriptet var klart. Det vidner om dedikation,” forklarer Martin og uddyber, at samarbejdet med Cortekst derfor ubetinget har været det rette valg blandt flere mulige i branchen.

Om ”Stærk i stormen”

Martin Mogensen lider af dystoni, som er en bevægelsesforstyrrelse, der er kendetegnet ved vedvarende eller periodiske muskelsammentrækninger, der forårsager unormale, ofte gentagne bevægelser, holdninger eller begge dele (kilde: sundhed.dk).

I hans selvbiografi ”Stærk i stormen” fortæller Martin sin historie om et liv med en sygdom, der er invaliderende for både ham selv – og i perioder også for hans familie. I bogen følger læseren ham fra den tidlige barndom, hvor han begynder at udvikle sære symptomer uden nogen naturlig forklaring, over i ungdomslivet, hvor jagten på en form for behandling fylder, til voksenlivet, hvor han eksperimenterer med bl.a. cannabisolie i et forsøg på at opnå symptomlindring.

Læseren får med andre ord et råt indblik i, hvordan det er at leve med et invaliderende handicap, hvor man både kommer med på sygehuset til de svære samtaler og får en indføring i nogle af de overvejelser, der følger med, når man lever et liv på svære præmisser. Derudover får læseren et indblik i, hvordan Martin greb de uoverkommelige udfordringer an uden at miste livsmodet.

Bogen er derfor på én gang både smertelig og livsbekræftende. Smertelig, fordi det er svært at forestille sig et liv på de præmisser, som Martin lever sit liv på. Men også livsbekræftende, fordi Martin med højt humør og kulsort humor formår at give læseren en tro på, at selv under de sværeste omstændigheder står alle døre åbne – det er bare op til en selv at åbne dem.

”Stærk i stormen” handler både om at være stærk, når tingene vælter, og livet er svært, men også om at gribe de muligheder, livet tilbyder, og ikke at gå på kompromis, bare fordi tingene er svære.

”Vi arbejder meget i Google Docs, og derfor var vores ønske også, at Cortekst kunne det, så vi havde alt samlet ét sted. Det tog de rigtig godt til sig.”

Bogen Stærk i stormen af Martin Mogensen

Mangler du en ekstern Redaktør og/eller korrekturlæser?

SE FLERE REFERENCER