Ledon

”Vi arbejder meget i Google Docs, og derfor var vores ønske også, at Cortekst kunne det, så vi havde alt
samlet ét sted. Det tog de rigtig godt til sig.”

– Mia Vaaben, marketing- og kommunikationsmedarbejder hos Ledon

Relancering af hjemmeside med et ekstra løft

Ledon har gennem tre generationer udviklet og produceret legepladser og legeredskaber – udviklet med børn til børn. Som nicheforretning er det en mere kompliceret sag, hvordan man får profileret og solgt sig selv – uden det bliver for indspist. Derfor havde Mia Vaaben, marketing- og kommunikationsmedarbejder, og resten af kommunikationsteamet hos Ledon besluttet, at hjemmesiden trængte til et gennemsyn. Alt
skulle opdateres og gennemtænkes, hvilket var en stor opgave for et lille kommunikationsteam. Og derfor fik de Cortekst med på vognen.

Mia Vaaben, marketing- og kommunikationsmedarbejder hos Ledon

En drejebog sikrer ensartethed

At relancere en hel hjemmeside er et stort projekt, som hurtigt kan blive uoverskueligt, hvis ikke der er en fast rettesnor. Derfor besluttede Mia Vaaben og Cortekst sammen at udarbejde en drejebog, som Cortekst-teamet kunne følge. ”Vi har i samarbejde lavet en drejebog, hvori der stod, hvad Cortekst skulle fokusere på i forhold til ordlyd, tone og struktur,” fortæller Mia Vaaben og uddyber, at det har været med til at sikre en rød tråd gennem hele hjemmesiden.

Med udgangspunkt i drejebogen har Cortekst læst al tekstmaterialet og kommet med forslag til ændringer, så alle siderne på hjemmesiden havde samme stil. Og forslagene var brugbare, fortæller Mia Vaaben:
”Cortekst læste alt igennem og kom med gode forslag til ændringer og sætninger, der skulle omskrives, så de fik den ekstra simplicitet og letlæselighed, samtidig med at vi beholdt vores egen tone og personlighed.”

Cortekst tilpasser sig kundernes ønsker

Vi arbejder alle forskelligt og har hver vores processer, der fungerer bedst for os. Derfor var det et plus for Mia Vaaben, at Cortekst tilpassede sig Ledons system og skriveproces. ”Vi arbejder meget i Google Docs, og derfor var vores ønske også, at Cortekst kunne det, så vi havde alt samlet ét sted. Det tog de rigtig godt til sig,” siger Mia Vaaben og fortsætter: ”Vi tog det bare skridt for skridt og løste det i fællesskab.”

Med mange andre opgaver på arbejdspaletten var det optimalt for Ledon at bibeholde deres interne mappesystem i Google Drev, så de ikke skulle til at lave om i deres systemer.

Ifølge Mia Vaaben var det derfor belejligt, at Cortekst var fleksible og åbne: ”Der var en professionel og åben tilgang allerede fra starten af. Jeg havde indtrykket af, at Cortekst arbejdede mest i Word normalt, men de har altid været helt vildt fleksible og åbne over for vores egne systemer. Det gjaldt også, hvis der pludselig kom mere tekst eller
en ændring. De gjorde det, der var nemmest for os.”

Opdatering af hjemmesidetekst for Ledon, der producerer legepladser og legeredskaber
Ledon producerer legepladser og legeredskaber, Cortekst har hjulpet med relancering af deres hjemmeside

Ekstra værdi i ekstern sparring

Selvom Ledon har et kommunikationsteam, valgte de alligevel at hyre Cortekst som ekstern tekstforfatter og korrekturlæser til deres relancering, da de så en værdi i at få andre professionelle øjne på. For dem var det givet godt ud, da et så stort projekt hurtigt blev uoverskueligt for det lille team. ”Det var rigtig fedt at have en form for sikkerhedsnet i Cortekst. Selvfølgelig stoler jeg på mine egne evner, men man ser sig bare blind på tekster. Særligt når det var så stort et projekt,” fortæller Mia Vaaben.

Det gav hende en ekstra sikkerhed og tryghed at vide, at der var flere øjne på det sproglige og grammatiske. ”Det gav os stor værdi, da vi kunne sikre, at vores budskab kom ud på den rette måde, så der
ikke skete misforståelser. Det var fedt med en ekstern, der kunne holde overblikket, så vi ramte det spot on,” fortæller Mia Vaaben og tilføjer: ”Det færdige resultat er også, som vi håbede på. Vi synes i hvert fald,
at teksterne har fået det ekstra løft, fordi vi har endevendt hvert et ord og hver en sætning i forhold til grammatik og struktur.”

Mangler du en ekstern tekstforfatter og/eller korrekturlæser?

SE FLERE REFERENCER