TEKSTFORFATNING

HJEMMESIDETEKST

Skal din hjemmeside opdateres med ny tekst, der sælger bedre? Måske er du i gang med at udvikle en ny hjemmeside? Vi hjælper dig, så dine tekster står mindst lige så skarpt som designet!

PRESSEMEDDELELSE

Nyheder skal deles! En stor del af mange markedsføringsstrategier består i at dele både aktuelle og vigtige nyheder med omverdenen. Få fortalt din målgruppe om din nyhed!

E-BOG & WHITEPAPER

En e-bog er det perfekte format til at gå i dybden og få fortalt om lige netop det, som du er specialist i. En e-bog kan du dele med dem, som kan få stor gavn af din viden - og som giver værdifulde leads til dig.

Tekster eller projekter
til faste priser

Hver gang din virksomhed sender noget ud på skrift, bliver dit brand målt og vejet – kan dine tekster holde til det? Kort sagt sørger vi som tekstforfattere for, at din tekst står allerskarpest, så du efterlader kunden med det bedste førstehåndsindtryk.

Uanset om vi vil det eller ej, så betyder tekst rigtig meget i vores hverdag og i vores professionelle liv. Teksten skal være korrekt, den skal være skarp, den skal være kreativ og vigtigst af alt – den skal sige præcis det, du ønsker! Hos Cortekst ser vi vores arbejde som tekstforfattere som et samarbejde med dig. Vi skriver bedst, når du er med i processen. Teksten er en meget vigtig del af det samlede indtryk af en virksomhed, og derfor sikrer vi os altid, at både teksten, det sproglige og det grammatiske er helt i orden.

Hos os får du din helt egen tekstforfatter! Vi er altid flere, der læser din tekst igennem for at sikre dens kvalitet, men du får tilknyttet én tekstforfatter, som arbejder sammen med dig om teksten.  

Tekstforfatning lyder egentlig ret nemt, ikke? Især hvis du researcher lidt på ordet og finder ud af, at det faktisk bare betyder at skrive en tekst om et eller andet bestemt emne. Lidt ligesom en stil i folkeskolen. Der er ingen specifikke regler, der er ingen lærere, der sætter røde streger, og der sker heller ingenting, hvis du sætter et komma forkert eller skriver krem fræs i stedet for creme fraiche.

Men det er faktisk ikke helt rigtigt! Faktisk er det sådan, at hvis du skriver en tekst, hvor stavefejl og grammatiske fejl er udbredt, så virker teksten ikke professionel, overbevisende og funktionel.

Umiddelbart tænker vi ikke over, hvor meget en tekst kan påvirke vores holdning om et bestemt emne. En tekst skal være korrekt både sprogligt og grammatisk, for at den er gennemsigtig, og forståelsen ikke går tabt. En god tekst gør dig ikke opmærksom på, at den påvirker din holdning. Den gør det bare.

Vi er alle blevet skolet i tekstarbejde og tekstforfatning på diverse uddannelsesinstitutioner helt fra barnsben, og tekst er repræsenteret i alt fra reklamer til skønlitteratur og faglitteratur. Derfor vil de fleste mennesker også opdage, hvis der er en stavefejl, og derved kan vi risikere at misse pointen i teksten. De værste former for stavefejl er jo dem, der får meningen af teksten til at fremstå anderledes, end skribenten havde intenderet. Desuden virker en nyhedsartikel ikke professionel og troværdig, hvis den er fuld af stavefejl. Vi er vant til at læse tekster, der er skrevet af professionelle skribenter, og derfor er det heller ikke særlig tit, vi støder på stavefejl – men når de er der, bider vi mærke i dem!

Hvis du læser en mail i din e-boks fra sygehuset eller lægen, som er fuld af stavefejl, tænker du med det samme: Er det praktikanten, der har fået lov til at skrive denne mail? Eller værre: Er det overhovedet en kompetent læge, der har skrevet denne mail? Professionaliteten skinner igennem i teksten, og hvis du vil tages seriøst, må du have teksten i orden, for det er det første, folk møder.

Det er dog langt fra kun forretningsverdenen, der kan have gavn af god tekstforfatning. En anden stor branche, der arbejder med tekst, er selvfølgelig forlagsbranchen. De fleste store forlag har deres egne ansatte eller afdelinger, der beskæftiger sig med tekstforfatning. Forlags- og bogbranchen er nok den branche i verden, hvor tekst betyder allermest. Forlagene skal både markedsføre de bøger, de udgiver, men de skal også skrive om dem, analysere dem, skrive artikler om forfatterne og alt andet, der hører til.

En del forfattere vælger at udgive deres bøger selv, hvilket betyder, at deres tekst skal stå knivskarpt. Et manuskript er et kunstnerisk værk, hvor stavefejl og grammatik kan være en del af det kunstneriske udtryk, men det kan meget hurtigt ses, hvis dette ikke er tilfældet. Selvudgivende forfattere kan risikere, at deres bog ikke får den bedste forudsætning for succes, hvis sproget ikke er i orden. Desuden kræver en bog altid markedsføring på den ene eller anden måde. Med en god tekst, anmeldelse, artikel eller analyse af bogen og/eller forfatteren har bogen bedre muligheder på markedet.

Hvad kan vi som tekstforfattere gøre for dig?

Alt i alt kan god tekstforfatning gøre ekstremt meget for dig og din karriere. Hos Cortekst bestræber vi os på at skrive godt, professionelt og efter dine behov. Du kan komme til os, hvad enten du ved præcis, hvad du vil have, eller hvis det er lidt mere kompliceret end som så. Gode tekster om gode emner kan være svære at præcisere, og det har vi fuld forståelse for. Vi ved godt, hvor svært det kan være, og derfor vil vi også altid være klar til at have en snak med dig om, hvad du kunne tænke dig.

Vi skriver både tekster for erhvervslivet, store som små virksomheder, men vi skriver også for dig som privatperson, hvis du har brug for en god artikel om et eller andet specifikt. Derudover arbejder vi også med pjecer, hjemmesidetekster, SEO-tekster, nyhedsbreve osv.

Hos Cortekst ser vi tekstforfatning som et samarbejde med dig. Vi skriver bedst, når du er med i processen. Vi ser tekstforfatning som en meget vigtig opgave, og derfor sikrer vi os altid, at både teksten, det sproglige og det grammatiske er helt i orden. Du får tilknyttet én tekstforfatter, som arbejder sammen med dig om teksten. Derudover er vi altid flere, der læser teksten igennem for at sikre dens kvalitet.

Uanset om vi vil det eller ej, så betyder tekst rigtig meget i vores hverdag og vores professionelle liv. Teksten skal være korrekt, den skal være skarp, den skal være kreativ og vigtigst af alt – den skal sige præcis det, du mener!

Kontakt os gerne på mail eller telefon, hvis du kunne tænke dig at høre mere om tekstforfatning hos os. Vi glæder os til et samarbejde med dig!

VORES TYPISKE TEKSTFORFATTEROPGAVER

E-BOG
NYHEDSBREVE
PRESSEMEDDELELSER
TRYKTE KAMPAGNER
STORYTELLING
HJEMMESIDER
BLOGINDLÆG