FOREDAG & WORKSHOPS

VI VIL GERNE DELE

Kan du være iværksætter, når du fx er humanist og tekstnørd? Hvad er creative writing? Hvordan skriver du gode tekster til sociale medier? Hvordan hænger forlagsbranchen sammen, og hvordan skriver du en bog? Alt det holder vi foredrag eller workshops om – og vi kommer gerne ud til dig og lærer fra os.

Se fx vores video fra workshoppen ”Bogens vej til læserne” og kontakt os for et uforpligtende tilbud på en af vores foredrag og workshops.

FORFATTERENS MULIGE VEJE TIL UDGIVELSE

Hvilke muligheder er der for dig som forfatter, når du skal have udgivet din bog? Lær, hvilke muligheder du har, hvordan du skriver et skarpt følgebrev og vælger det rigtige forlag.

CREATIVE WRITING - SKRIVEKURSUS

Creative writing er en disciplin inden for tekstforfatning, som kan give skriveglade rigtig gode værktøjer. Få nye idéer og værktøjer til at skrive bedre tekster.

KVINDER, HUMANISTER OG IVÆRKSÆTTERI

Kan du være humanist og iværksætter? Kan du drive en forretning, selvom du ikke har en uddannelse, der lægger op til det? Og hvordan er det at være kvinde i en ”mandeverden”?

BOGENS VEJ TIL LÆSEREN​

Hvad sker der, når forfatteren har skrevet manuskriptet? Lær om bogens vej ud til læseren og kom igennem de forskellige trin, såsom hvad en forlægger, en redaktør, korrekturlæser, grafiker m.fl. arbejder med.

IVÆRKSÆTTERI OG INNOVATION​

Vi har en anden baggrund i iværksætteri end mange andre iværksættere, fordi vi har lært alt fra bunden. Derfor har vi også en helt anden indgang til det at lave iværksætteri. Lær at være innovativ på en utraditionel måde.

FORLAGSBRANCHEN

Forlagsbranchen er en kompliceret verden. Da vi startede Forlaget Forår i 2018, skulle vi på egen hånd lære at navigere i branchen – og nu vil vi gerne dele ud af vores egne erfaringer. Lær om forlagsbranchen med os.

HVORFOR?

Kan du være iværksætter, selvom du ikke har håret slikket tilbage og popper champagne på D’Angleterre, har udviklet en ny app eller har opfundet den dybe tallerken?

Det er blevet en trend at være iværksætter, og de fleste tænker på iværksættere med fordomme om CBS-typen, der kan sælge sand i Sahara. Men faktisk er virkeligheden en helt anden. Kan du være iværksætter, hvis du ikke har en uddannelse i fx innovation, PDI eller business?

Vi tilbyder en workshop om iværksætteri og innovation med et andet fokus, som helt sikkert vil få dig til at tænke en ekstra gang over, hvad det vil sige at starte sit eget – og om det er noget for dig.

Se på listen til højre, hvad vi fx kommer rundt om til en workshop om iværksætteri.

  • Lær, hvordan du kan skabe noget uden at være født iværksætter
  • Lær om iværksætteri og innovation – hvad er du, når du er iværksætter? Og hvordan gør du?
  • Lær faserne i iværksætteri og innovation med værktøjer og opgaver
  • Lær at være en Fuckup – det er helt normalt, og hvis du knækker halsen, knækker du også tit koden

TILVALG

  • Et længere forløb, hvor vi kommer ud og holder oplæg og workshops over et halvt år og derved går igennem flere emner
  • En workshop over en længere periode, hvor vi supplerer innovation og iværksætteri med:
  • Det at være kvinde i en ”mandeverden”
  • Det at drive forlag og udgive skønlitteratur i en konkurrencepræget branche
  • Det at skrive godt og kreativt (kreativ tekstforfatning)
  • Disciplinen Creative writing

HVEM ER VI?

Med titler som tekstforfattere hos Cortekst og forelæggere hos Forlaget Forår er vi to unge iværksættere: Mia og Marie.

Vi har mødt hinanden på danskstudiet på SDU og har drevet virksomhed sammen siden 2016. Vi har begge en cand.mag. i Dansk med tilvalg i skrivekunst – ikke just særlig business, vel? Nu har vi to virksomheder, som begge to vækster. Så vi har vist gjort et eller andet rigtigt.
Vi er ikke født iværksættere, men vi er vokset med opgaven, og vi vil gerne slå et slag for, at du kan, hvis du vil.

En workshop med os tager udgangspunkt i os selv som iværksættere og selvstændige: Tekstbureauet Cortekst og Forlaget Forår. Derudover er begge virksomheder stiftet og drevet af to unge kvinder, som ydermere er humanister. Det lyder næsten for problematisk til at være sandt, ikke?