Cases – virksomheder

Vi har lavet en portfolio, så du kan se, hvad vi før har lavet for forskellige virksomheder, og hvad vi har kompetencer inden for. Hvis du ønsker en uddybelse af, hvad de forskellige cases går ud på, beder vi dig kontakte os.

Du kan downloade portfolio her: Cortekst case

LITTERATUREN RYKKER UD

I samarbejde med SDU (Citizen Science & narrativ medicin), TV2/Fyn og OUH
www.tv2fyn.dk/litteraturenrykkerud

Om projektet

Projektet Litteraturen rykker ud var et samarbejde mellem Citizen Science, narrativ medicin, OUH og TV2/Fyn, som gennem borgerforskning undersøgte, hvordan skønlitteratur, og særligt syg litteratur, kan bruges inden for sundhedssektoren af både borgere og behandlere.

Formålet med projektet var at involvere borgerne på Fyn i læsning, tolkning, skrivning og refleksion af skønlitterære tekster, der handler om, hvad det vil sige at være syg, behandler, patient, pårørende eller indlagt.

Thomas Kaarsted (Citizen Science/SDU) kontaktede os, da de søgte efter tekstforfattere, som kunne varetage ansvaret for den blog, som skulle være omdrejningspunktet for deres projekt Litteraturen rykker ud. Formålet med bloggen, som blev sat op af TV2/Fyn og befandt sig på deres platform, var, at det var der, borgerne skulle skrive og dele deres erfaringer og meninger om syg litteratur. På den måde skulle bloggen generere data til forskningsfeltet narrativ medicin.

Vores arbejde

Blogredaktører, tekstforfattere, ambassadører

Vores arbejde bestod i at have ansvaret for bloggen som blogredaktører, hvor vi monitorerede indholdet på bloggen. Dertil skrev vi også artikler til bloggen, både artikler med information om projektet samt artikler om eventet på OUH for sundhedspersonalet, eventet på Sanderumgaard for borgere samt dialogmødet på Borgernes Hus, som var åbent for alle. Vi var desuden til stede under projektets tre events for også at hjælpe deltagerne med at skrive deres refleksioner ind på bloggen.

Derudover bidrog vi også til projektet som ambassadører ved at tage kontakt til studerende på SDU for at høre deres overvejelser om emnet, som vi efterfølgende, med deres tilladelse, skrev ind på bloggen. Her holdt vi ligeledes et oplæg for et undervisningshold på SDU, hvor vi introducerede de studerende for en tekst fra værket Syg litteratur, hvorefter de som skriveøvelse skulle forfatte indlæg til bloggen. Yderligere medvirkede vi til at skabe opmærksomhed på projektet ved at dele opslag mm. på sociale medier.

En stor del af vores arbejde bestod dermed i en projektstyring af bloggen og indsamling af indhold dertil, hvor vi hele vejen gennem projektet koordinerede og samarbejde med både Citizen Science, forskerne bag narrativ medicin samt kulturredaktør, journalist og webredaktør hos TV2/Fyn.

Udtalelse fra Thomas Kaarsted, Citizen Science, SDU

Marie og Mias kendskab til branchen har klart været en fordel i projektet. Derudover tog de initiativ til at løse udfordringer, der dukkede op undervejs i projektet, hvor især deres opsøgende arbejde var et stort plus.

Udtalelse fra Anne-Marie Mai, professor, lic.phil. et mag.art.

Jeg har samarbejdet med Cortekst IVS om det store formidlingsprojekt Litteraturen rykker ud.

Cortekst var yderst professionelle, udarbejdede en fremragende præsentation af vores projekt, fik etableret en attraktiv blog og gav deltagerne god respons. 
Corteksts indsats var helt afgørende for projektets succes. Jeg valgte Cortekst til opgaven, fordi det er et ungt firma, der virkelig engagerer sig og ser en opgave fra nye vinkler. Det er en fornøjelse at anbefale Corteksts arbejde!

PRESSEMEDDELELSER TIL FORSKELLIGE VIRKSOMHEDER

i samarbejde med Vigilant

Om Vigilant

Vigilant arbejder med PR og markedsføring og har derfor en bred vifte af kunder, som henvender sig for både at få skrevet sin historie og få den bragt i relevante medier. Det er derfor meget forskelligt, hvad baggrunden og den faglige profil er for den enkelte case.

Vores arbejde

I et tæt samarbejde med Vigilant deltager vi i interviews med den enkelte kunde, hvorefter vi finder den røde tråd og det unikke ved den konkrete historie. Ud fra det skriver vi pressemeddelelserne og giver dermed Vigilant en færdig tekst, som de kan fokusere på at få i de rigtige medier.

Christian Fuglsang, stifter og adm. direktør

Teamet fra Cortekst leverer altid super skarpe og velskrevede pressemeddelelser, som er et stærkt udgangspunkt for os, når vi skal præsentere historierne for relevante medier. De har øre for at stille det rigtige spørgsmål og blik for at hive den rette vinkel frem i teksten.

TEKSTFORFATNING TIL HJEMMESIDE SAMT NAVN

Positiv læring hos Van Khanh

Om casen

Khanh var nået til det punkt i sin forretningsudvikling, hvor hun skulle bruge både et virksomhedsnavn samt en hjemmeside. Hendes forretning består i privatundervisning af elever på folkeskoleniveau i flere forskellige fag, mens hun særligt har fokus på, at det skal være positivt at lære, og at eleverne skal trives både fagligt og socialt.  

Vores arbejde

Udvikling og opsætning af hjemmesiden blev udarbejdet af vores samarbejdspartner Nordkern. Mens de arbejdede på de tekniske elementer, stod vi for at afholde interview med Khanh, hvorefter vi skrev tekst til hjemmesidens landingssider. Under processen skabte vi ud fra interviewet med Khanh et koncept, som rummer essensen af det, hun ønsker at tilbyde forældre med skolebørn. Udover teksten til hjemmesider udarbejdede vi ligeledes tre navneforslag, hvor Positiv læring blev valgt.

KREATIV UDVIKLING AF PAYOFFS

Kingsmoor Petfood

Om casen

Bent Ransborg, ejer og stifter af Kingsmoor Petfood, søgte efter nye indspark til payoff. Virksomheden ønskede at udvikle og styrke deres profil som en producent af hunde- og kattemad, der havde fuld fokus på bæredygtighed samt nordiske råvarer og kvalitet. Han kontaktede os for at få en ny vinkel på, hvordan deres nye payoff kunne lyde.

Vores arbejde

Vi lagde ud med en research af Kingsmoors profil, image og kunde-persona. Ud fra dette dannede vi et billede af, hvilke ord der kunne opsummerer det, som Kingsmoor tilbyder, og hvilke værdier deres kunde ville lægge vægt på. Ud fra det udarbejdede vi tre forskellige headpayoff med tilhørende subpayoff, som blev skrevet i både en dansk og engelsk version.

Party In A Box

Trine Hansen, stifter af Party In A Box

Jeg har arbejdet sammen med Cortekst i forbindelse med opstart af nyhedsbrev. Både Marie og Mia er super dygtige og serviceminded og vil strække sig langt for at få opgaven løst, så det er tilfredsstillende for begge parter. Derudover var der stor forståelse for min virksomheds størrelse, som er en start-up, og det betød meget, hvor andre bureauer ofte kommer med priser og budgetter, hvor jeg ikke kan være med. Kæmpe anbefaling fra mig!